Ředitel školy: Potvrdilo se, že je zcela iluzorní představa o udržení žáků v dvoumetrových rozestupech

úterý 12. května 2020 ·

S různými omezeními začala ve školách v metropoli výuka pro deváťáky ze základních škol a také pro maturitní ročníky... Komplikace pojmenoval například ředitel ZŠ Na Planině v Krči Filip Novák, problematické jsou podle něj hlavně rozestupy. „Potvrdilo se, že je zcela iluzorní představa o udržení žáků v dvoumetrových rozestupech – mnozí se neviděli dva měsíce a do školy pochopitelně přicházeli společně. Ve škole jsme v průběhu výuky ale žádné problémy nezaznamenali, všichni přítomní se chovali rozumně a ukázněně,“ říká ředitel v reportáži MF DNES.



Předseda školských odborů František Dobšík také upozorňuje, že méně negativních zkušeností mohlo ze škol přijít také díky tomu, že s výukou ještě nezačali všude a někde také fungují jen ve velmi omezeném režimu. „Dojmy jsou škola od školy různé a hodně záleží na tom, jak kde tu výuku pojali. Někde začnou až ve středu, jinde jsou jen dvě hodiny konzultací denně. Jinde zase budou mít jen šest hodin rozložených do dvou dnů v týdnu. Naše odbory se soustředily hlavně na problematiku bezpečnosti práce a v té věci jsme zatím na žádný problém nenarazili,“ říká Dobšík.

A nejde jen o to, že by první návštěva školy byla pro deváťáky o pár dnů posunuta. Vedení některých škol se rozhodla pokračovat v online výuce tak jako doposud… Možnost, aby se vedení škol rozhodlo podle svého uvážení, může být hlavní příčinou, proč k žádným problémovým situacím nedošlo. V podobném duchu reagovalo i ministerstvo školství. „Musíme říct, že reakce z terénu jsou dobré. Do manuálů se nám podařila promítnout určitá míra flexibility, díky které mohou ředitelé přizpůsobit pravidla podmínkám ve své škole. Co se týče případných změn při rozvolňování k 25. květnu, to je v tuto chvíli předčasné,“ uvedla mluvčí ministerstva Aneta Lednová. Jinými slovy je tedy možné, že plán zahájení výuky pro první stupeň ještě před koncem května může doznat některých změn.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.