První den školy po koronavirové přestávce. Rozestupy jen na papíře. V Praze přišlo asi 65% deváťáků

pondělí 11. května 2020 ·

S návratem do živého vyučování musí ředitelé a jejich kolegové postupovat podle 11stránkového manuálu Ministerstva školství. Ředitel brněnské základní školy Přemysl Jeřábek přiznává, že dodržení bude v dennodenní realitě velmi obtížné. „Některá nařízení jsou protichůdná. V tuto chvíli nám dělá problém hlavně dodržování vzdálenosti mezi dětmi,“ říká ředitel v reportáži Seznamu Zprávy.



Děti při hodině sedí v lavicích po jednom, nejméně půldruhého metru od sebe. „Už před školu přicházejí spolu. Scházejí se ve volném čase, rozestupy prostě neuhlídáte. Dodržování není úplně reálné,“ souhlasí třídní učitelka deváťáků Pavlína Kovářová.

Nový režim s sebou nese spoustu dalších nařízení. U vstupu si děti povinně dezinfikují ruce. Učitelé je odvádějí přímo do učeben, šatny nebo skříňky jsou nyní nepřípustné. „Budeme dodržovat všechny věci, které vycházejí z manuálu. To znamená veškeré vzdálenosti, dodržování hygieny a dezinfekce. Budeme zajišťovat pravidelný přísun čerstvého vzduchu, hlídat, v jakém stavu děti přicházejí. Od zákonných zástupců máme čestné prohlášení, ale samozřejmě může nastat problém, pak budeme postupovat podle manuálu a hygieny. Snad k tomu nedojde,“ dodává ředitel.

Server iDNES v online „koronavirové reportáži“ informuje, že: Do dobrovolné výuky se ve školách v Praze zapojilo asi 65 procent žáků devátých tříd. Problémy se zajištěním provozu nejsou, uvedli ředitelé.


Reportáž na Seznam Zprávy naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.