Nákaza se z dolu rozšířila mezi maturanty, kvůli karanténě přijdou o zkoušky

neděle 31. května 2020 ·

Z dolu Darkov se nákaza rozšířila i do orlovského gymnázia. Onemocněla tam jedna ze studentek posledního ročníku. Jedenáct jejích spolužáků, kteří se s ní připravovali ve třídě k maturitě, bude kvůli povinné karanténě skládat zkoušku až na podzim. Od pondělí do středy se totiž v České republice konají jednotné didaktické maturitní testy, pro který zákon stanovuje termíny. A k nim teď studenti nemohou moci přijít. Informuje iDNES.



„Jsem z celé této situace velmi smutná a rozčarovaná. A moc mě mrzí, že studenti, kteří poctivě navštěvovali konzultace doporučené ministerstvem školství, které byly vyhlášeny ještě za nouzového stavu, teď nemají možnost náhradních termínů,“ uvedla pro Českou televizi třídní učitelka maturantů orlovského gymnázia Jitka Sekerová.




Celý text naleznete zde

3 komentářů:

L.snirch řekl(a)...
31. května 2020 v 11:39  

§56 vyhlášky 232/2020 o maturitě v době koronakrize v odstavci 3 a 4 umožňuje udělat pro třídu v náhradním termínu během června. Tak schválně, zachová se Cermat jak?

Eva Adamová řekl(a)...
31. května 2020 v 12:11  

Taky jsem zvědavá, jak to dopadne, protože ten paragraf se na to napasovat dá. V souvislosti s tím, je ovšem zajímavé, kdy mají náhradní termín na didaktáky ti, kteří jsou nemocní nebo třeba i v karanténě v jarním termínu za normálních okolností. Předpokoádám, že na podzim. Taky dost zvláštní, a přesto jsem nepostřehla, že by proti to u někdo protestoval

Což mi připomíná, že teď se řve i kvůli tomu, že při přijímačkách mají všichni žáci jen jeden termín, přičemž je daleko větší problém to, že jeden termín mají někteří žáci i za normálních okolností. Jedná se o žáky, kteří mají na maturitní obor jen jednu přihlášku a kteří jsou ve výsledku srovnáváni s těmi, kteří měli možnost absolvovat termíny dva.

Jana Maříková řekl(a)...
31. května 2020 v 13:46  

Nerada to říkám, že jsme to říkali, že tahle situace nastane.... ale my jsme varovali.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.