Na pondělí jsme připraveni, zní ze škol v Libereckém kraji

úterý 19. května 2020 ·

Do základní školy Špičák v České Lípě, jedné z největších základních škol v Libereckém kraji, nastoupí příští pondělí do tříd 1. stupně 200 dětí. „Je to zhruba polovina všech školáků na 1. stupni. Plánujeme proto, že vytvoříme zhruba 20 až 23 tříd, takže průměrně to vychází 10 dětí na třídu, v některých to bude ještě o něco o méně, v některých o něco více,“ řekl Právu ředitel českolipské sídlištní školy Libor Šmejda.



Osmdesát ze stovky dětí by mělo od 25. května opět zasednout do lavic prvního stupně ZŠ Trivium plus v Dobřanech na Rychnovsku. Škola je rozdělila do skupin po patnácti žácích v každé třídě. „Připravené to máme po všech stránkách. I kdyby přišli všichni, nehrozí, že by pro někoho nebylo místo,“ přiblížil ředitel školy Jan Grulich.

Místo ve školní lavici devítiletky v pardubických Polabinách I se dostane každému žák ovi, jehož se rodiče rozhodli poslat od 25. pondělí do školy. Škola vytvořila dvacet tříd po patnácti dětech. „Personálně to zvládáme. Učitele v některých třídách, normálně v průměru zaplněných 26 žáky, nahradí vychovatelky. Nastoupit by mělo okolo tří set ze 415 žáků prvního stupně. Nemělo by se stát, že bychom pro některého neměli místo,“ tvrdí zástupkyně ředitelky ŽS Pardubice Polabiny I Lenka Vršanská.


Celý text naleznete v Právu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.