V Dánsku přišlo do znovu otevřených škol 90% dětí. Roušky nenosí

středa 22. dubna 2020 ·

Děti mladší 12 let chodí v Dánsku do školy už týden. Bez roušek. Vláda lidem dokonce výslovně doporučuje, aby si obličej na veřejnosti nezakrývali. "Neexistuje žádný důkaz, že když roušky nosí zdraví lidé, má to nějaký vliv na přenos viru," stojí na internetových stránkách dánského ministerstva zdravotnictví. "Nošení roušky vám může dát falešný pocit bezpečí," varuje ministerstvo. V jiných zemích se naopak k povinnému zakrývání obličeje začínají přiklánět. Informují Hospodářské noviny. 



Dánské školy musí zajistit, aby děti mezi sebou dodržovaly rozestupy. Školy tak obvykle každou třídu rozdělily na dvě poloviny. Rodiče do tříd minulý týden ve středu, kdy docházka opět povinně začala, poslali více než 90 procent žáků, tvrdí na základě hlášení jednotlivých škol deník Financial Times.

Podobně jako Dánsko k rouškám přistupuje i Norsko − jejich nošení lidem nedoporučuje, a přesto od včerejška znovu otevřelo mateřské školy. Roušky lidé nenosí ani ve Švédsku a studenti mladší 16 let tam do škol chodí nepřetržitě po celou dobu trvání pandemie.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.