Prymula: Hranice brzy otevřeme, chceme promořit populaci, do školy se půjde s rouškou

pondělí 6. dubna 2020 ·

Kdyby byl na obzoru lék, držel bych tvrdá opatření třeba tři měsíce. Ale lék na cestě není, proto se stát ekonomicky rozběhne a budeme populaci řízeně promořovat, říká náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. Školy by se podle něj měly otevřít v půlce května, děti do nich ale vyrazí v rouškách. Ty budou jedním z posledních opatření, které uvolníme. Ve čtvrtek otevřeme část obchodů, dodává v rozhovoru pro DVTV.







Rozhovor ke stažení naleznete zde

2 komentářů:

Ivo Mádr řekl(a)...
6. dubna 2020 v 9:11  

Do školy se půjde s rouškou, která během 2 hodin provlhne a stává se nefunkční. A už vidím,jak při teplotách na konci května a začátku června mají žáci na obličeji roušky. Jde o evidentní odklon od asijského přístupu k tomu anglosaskému. Domovy pro seniory se takto stávají nadbytečnými institucemi.

Jaří Král řekl(a)...
6. dubna 2020 v 12:39  

Ve školách bylo k 1.9.2019 ZŠ: 953tis, SŠ: 399tis + učitelé: 120tis + provozní zaměstnanci = cca. 1 500 000 osob. Papírová rouška vydrží cca. 2 hodiny = 3 roušky na den je absolutní minimum. Tzn. pro jeden den provozu škol bude potřeba 4,5 miliónu roušek. Kde a jak je stát chce získat je mi záhadou. To by jeden letoun AN-125 musel přistát každý den, jenom aby zásoboval školy.
Druhá věc je věkové složení učitelů a provozních zaměstnanců, tady vidím ještě větší problém než se zásobováním rouškami.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.