Jan Štětka: Školní salto české vlády: Rozumný alibismus

středa 15. dubna 2020 ·

„Jisté je, že kabinet udělal salto. Původně z týmu premiéra Andreje Babiše zaznívalo obecné ujištění, že opatření přijatá jako první (k uzavření škol došlo 10. března) budou zrušena jako poslední. Zkraje dubna se ale roztrhl pytel s nápady na uvolňování restrikcí a ministr školství Robert Plaga přišel s informací, že za podmínky dostatku roušek, dezinfekce a teploměrů na školách se žáci a studenti vrátí do učeben už v druhé polovině května,“ píše Jan Štětka v Hospodářských novinách.



Štětka také píše: 

V podrobnějších debatách se rychle ukázala naivita plánu: počítal totiž se schopností dětí disciplinovaně nosit při vyučování roušky a udržovat rozestupy. Logicky proto proti obnovení docházky a za uzavření škol až do konce školního roku vystoupili hygienici, epidemiologové a postupně formou petice i téměř sto tisíc vystrašených rodičů – až se vláda shodla na třetím scénáři. Naštěstí je rozumný.

Starší a nemocní pedagogové nebudou muset být vystaveni riziku nákazy. Studenti posledních ročníků středních a vysokých škol se ve školách budou moci připravit na maturitu, zkoušky i státnice. Kromě nich se stihnou i jednokolové přijímačky na střední školy a normálně do škamen bude možno usadit děti v dětských domovech a diagnostických zařízeních.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.