Jak učit o migraci? Člověk v tísni otevírá měsíční online kurz pro učitele

pondělí 20. dubna 2020 ·

„Média, politici a sociální sítě nás už několik let pilně zásobují zprávami o migraci. Není ale snadné se v tomto složitém tématu vyznat a zprostředkovat je žákům. Proto jsme se rozhodli v dubnu a květnu nabídnout učitelům 2. stupně základních škol a středních škol blended learningový kurz Labyrint migrace, který kombinuje samostudium a online setkání s odborníky. Cílem našeho kurzu je účastníkům přiblížit hlavní otázky spojené s tématem migrace. Odpovědět na to, proč lidé migrují, jaké to je být migrantem, jaké jsou příčiny migrace a jak tento fenomén souvisí s globalizací,“ píše vzdělávací program Varianty v tiskové zprávě.



Kurz proběhne od 20. dubna do 20. května a skládá se ze čtyř lekcí:
1) Fenomén migrace (20. -27. 4.): úvod do tématu, příčiny a dopady migrace, základní pojmy, integrace
2) Migrace na mapách světa a EU (27. 4. – 4. 5.): migrace řečí čísel a map, migrační politika EU
3) Mezinárodní ochrana, azyl (4. – 11. 5.): nucená migrace a mezinárodní právo, uprchlíci v ČR, uprchlíci jako téma společenských a mediálních debat
4) Migranti a česká společnost (11. – 18. 5.): specifika migrace a integrace cizinců v Česku

Každé lekci je věnovaný jeden týden určený k samostudiu poskytnutých materiálů, po kterém následuje online setkání s odborníkem k danému tématu.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.