Radka Heřmánková: Online komunikace mezi učiteli – sdílení dobré praxe

pondělí 20. dubna 2020 ·

Dnešní doba, která klade velké nároky na učitele a jejich znalosti a dovednosti s používáním IT technologií při realizaci vzdělávání na dálku, s sebou nese mnoho úskalí a otázek. Učitelé se snaží s touto novou formou výuky vyrovnat dle svých možností a setkávají se s řadou problémů, které potřebují konzultovat a řešit. A právě v tom jim může pomoci online sdílení dobré praxe, zkušeností, nápadů a námětů. Z tohoto důvodu se v Pardubickém kraji v okrese Chrudim setkali 8. dubna odpoledne učitelé matematiky základních škol na videokonferenci prostřednictvím Google Meet. 



Učitelé zajišťují online výuku pomocí různých nástrojů, nejčastěji těch nástrojů, které již dříve alespoň v určité míře byly na škole využívány, nejčastěji Google Classroom a Microsoft Teams. Ale ať už používají jakýkoliv nástroj, setkávají se s řešením podobných problémů. Jak zorganizovat časově výuku, aby se mohli zúčastnit všichni žáci s ohledem na potřeby dalších členů rodiny, jejich sociální zázemí, vybavení a znalosti? Jak přistupovat k hodnocení žáků? Jakou formou učit různá témata, např. rovnice, procenta, geometrii a další.

Společné online setkání učitelů tak může pomoci při řešení problémů spojených s online výukou a přinést inspiraci od ostatních kolegů. Je důležité v této době vzájemně komunikovat a sdílet zkušenosti. A tím může být právě setkání učitelů prostřednictvím některého online nástroje.

Přeji všem hodně inspirací při vzájemném sdílení zkušeností.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
20. dubna 2020 v 10:20  

Aspoň jeden aktivní a rozumný kraj. To co by už dávno mělo organizovat ministerstvo.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.