Česká školní inspekce zjišťuje potřeby škol při realizaci distančního vzdělávání

pátek 3. dubna 2020 ·

Ve středu 1. dubna 2020 zahájila Česká školní inspekce realizaci řízených telefonických rozhovorů s řediteli základních a středních škol. Cílem těchto telefonických rozhovorů je zjistit, s jakými překážkami se jednotlivé školy v současné době při realizaci distančního vzdělávání nejvíce setkávají, co a jak v rámci tohoto způsobu vzdělávání realizují, jakou pomoc či podporu potřebují, poskytnout jim konkrétní inspiraci a náměty k využití a připravit doporučení pro Ministerstvo školství k nastavení dalších forem podpory.



Ředitel školy jako lídr pedagogického procesu a osoba odpovědná za vzdělávání samozřejmě řídí svou školu i v této nelehké době, komunikuje se svými učiteli, má přehled o tom, jak jeho škola ke vzdělávání v této době přistupuje a s jakými překážkami se v této složité situaci škola jako celek i jednotliví učitelé potýkají. Ředitel školy má před vlastní realizací telefonického rozhovoru k dispozici jeho rámcovou strukturu, aby si mohl promyslet případné reakce nebo navrhnout témata, která by ze své strany rád nadnesl. Pro tento rozhovor nepotřebuje ředitel školy žádnou náročnou přípravu ani žádné komplexní podklady ze strany učitelů. Řízené telefonické rozhovory nejsou žádným typem inspekční činnosti, v jejich rámci není požadováno zasílání žádných písemných informací, podkladů či statistik, škola nevyplňuje ani žádné dotazníky.

Zjištění budou vyhodnocena po 14. 4. 2020.



Zdroj: Tisková zpráva ČŠI

3 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
3. dubna 2020 v 12:55  

Pro tento rozhovor nepotřebuje ředitel školy žádnou náročnou přípravu ani žádné komplexní podklady ze strany učitelů.

Lži, lži, lži. Informace o tom, kolik učitelů a žáků používá jakou platformu apod. si žádný ředitel nevycucá z prstu.

Nicka Pytlik řekl(a)...
3. dubna 2020 v 22:19  


Takže odpověď: "No... potřebovali bychom něco, aby to dobře fungovalo." je přijatelná.

Petr Portwyn řekl(a)...
4. dubna 2020 v 13:43  

Q. E. D.

Nemluvě o tom, že situace se rychle vyvíjí, lidé pořizují novou techniku, pružně reagují školy i rodiče...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.