Anketa České školy: Mají se školy v květnu otevřít? K obavám učitelů a ke kritice se vyjádřil Robert Plaga.

úterý 7. dubna 2020 ·

V rámci ankety České školy na téma znovuotevření škol v květnu jsme o názor požádali ministra školství Roberta Plagu. Tiskový odbor poslal následující ministrovo vyjádření:



Robert Plaga (msmt.cz)
Robert Plaga: Je předčasné bavit se o konkrétních opatřeních 

V tuto chvíli je dle mého názoru předčasné bavit se o konkrétních opatřeních. S ministerstvem zdravotnictví se držíme plánu, podle kterého by se školy mohly otevřít v druhé polovině května, tedy dle prognózy ministerstva zdravotnictví. O konkrétních návrzích, jak to bude potom probíhat nebo jaká budou zdravotnická opatření, o tom se budeme s ministrem zdravotnictví ještě bavit. Vyjádření ohledně zdravotnických opatření a podmínek, za jakých budou naše školy fungovat, očekávám od ministerstva zdravotnictví. Ministerstvo školství ve spolupráci s řediteli a učiteli bude samotnou proveditelnost těchto opatření bedlivě připomínkovat.”

5 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
7. dubna 2020 v 17:41  

Když Pepík z Horní lhoty prohlásí mělo by se ve školství... má to jiný dopad než když to prohlásí ministr školství.

Ivo Mádr řekl(a)...
7. dubna 2020 v 18:37  

V Horní Lhotě byli Vaňkovi hodně početní. Mám je v rodině. Vaňkův kopec. Vaňkův dům uprostřed obce. S tím promořením učitelského sboru v ČR to je vskutku kvalitní "pokus na lidech". Kdyby ti dva ministři raději mlčeli, tak by udělali dobře. Slibují "některým rodičům" a průmyslu založeném na práci s dětmi (školy v přírodě, kurzy, hotely...) modré z nebe.

Eva Adamová řekl(a)...
7. dubna 2020 v 21:01  

"S ministerstvem zdravotnictví se držíme plánu, podle kterého by se školy mohly otevřít v druhé polovině května, tedy dle prognózy ministerstva zdravotnictví. O konkrétních návrzích, jak to bude potom probíhat nebo jaká budou zdravotnická opatření, o tom se budeme s ministrem zdravotnictví ještě bavit."

Ne pane ministře, mělo by to být přesně naopak. Napřed posoudit, za jakých podmínek lze školy otevřít. Pak posoudit, zda jsou vůbec realizovatelné. A teprve nakonec rozhodnout, zda je vůbec otevřít.

Váš návrh, že se napřed rozhodne o otevření škol, a pak se teprve bude vymýšlet, co je potřeba udělat, si strčte za klobouk. Protože to povede k vymýšlení, co z opatření vynechat, aby se školy mohly otevřít, což povede k průšvihu jako Brno.

Nicka Pytlik řekl(a)...
7. dubna 2020 v 23:50  

Docela standardní situace...
První se něco nařídí, pak se u expertů zjišťuje, jak to realizovat, a úplně nakonec se možná někdo pozamyslí, jestli to vůbec mělo smysl.

Ivo řekl(a)...
8. dubna 2020 v 5:05  

Nicka Pytlik: To je typický klausistán...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.