Radek Sárközi: Novela jde špatným směrem, je to legislativní paskvil

čtvrtek 6. února 2020 ·

„Novela jde špatným směrem, je to legislativní paskvil. Navrhovali jsme, aby ji poslanci zamítli hned v prvním čtení,“ připomíná v pořadu Pro a proti prezident spolku Pedagogická komora Radek Sarközi. O novele zákona o pedagogických pracovnících polemizuje s právníkem společnosti Scio Janem Kaczorem.



Radek Sárközi (pedagogicka-komora.cz)
Novelu považuje za paskvil i proto, že sice žádá po učiteli doplnění pedagogického vzdělání do tří let, ale pokud tak v této lhůtě neučiní, může přejít na jinou školu. „A tam mu běží nová tříletá lhůta... A tak to může jít až do důchodu.“

„Hlavní problém novely je v tom, že ředitel školy tomu nekvalifikovanému jakoby uzná kvalifikaci. Je to jako když někdo chce řídit autobus bez řidičáku, firma ho přijme a řekne mu, ať tři roky vozí lidi a dodělá si řidičák. To je absurdní,“ kritizuje Radek Sarközi.


Celý text a pořad ke stažení naleznete zde
Tiskovou zprávu spolku Pedagogická komora k tématu naleznete zde

5 komentářů:

Robert Čapek řekl(a)...
6. února 2020 v 15:32  

Hezký příměr s tím autobusem. A co tohle: je to jakoby někdo, kdo není právník, označoval něco za "legislativní paskvil". Nebo: je to jakoby někdo, kdo není ředitel školy, mu kecal do složení sborovny, za kterou nese odpovědnost. Mám pokračovat s těmi příklady? :-)

Lenka Pokorná řekl(a)...
6. února 2020 v 15:54  

Jo, je to, jakoby někdo, kdo nikdy neučil fyziku, kecal fyzikářovi do práce.

krtek řekl(a)...
6. února 2020 v 17:26  

Pane Komárku, tohle selektivní mazání je prapodivné - pana Čapka necháte, pana Sárköziho smažete, paní Pokornou necháte. A v podstatě ty příspěvky jsou totožné. Jak se kdysi říkalo: "Kdo něco neumí, ten to učí. Kdo neumí učit, ten to řídí. A kdo neumí ani řídit, ten to kontroluje."

Robert Čapek řekl(a)...
6. února 2020 v 17:48  

p. krtek si myslí, že selektivní mazání je prapodivné. Ale proč nemá tu samou námitku na jiném webu, kde mi zmizel příspěvek z dnešní diskuze, kde dokonce on sám figuruje? Plakat na jednom hrobě a druhý zbaběle vynechat není "prapodivné", ale pokrytecké.

Michal Komárek řekl(a)...
6. února 2020 v 17:56  

krtek

Nebudu s Vámi rozebírat důvody, proč zasahuji do diskuse. Myslím, že jsou jasné. Nicméně k panu Sárközimu: kauzu "plagiátorství" jsme tady měli před nedávnem a uzavřeli jsme ji s tím, že tady ji prostě dále řešit nebudeme, ať si to pánové řeší třeba u soudu. Děkuji!

Pane Čapku, co se děje na jiném webu sem, prosím netahejte. Děkuji!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.