Komiks dělá z dětských dlužníků lotry. Advokátní komora za něj čelí kritice

středa 15. ledna 2020 ·

S velkou kritikou se setkal komiks České advokátní komory nazvaný „Jak Katku dostal dětský dluh“, který popisuje, jak se může mladá dívka dostat do exekuce. Například senátor a právník Václav Láska ho kritizuje jako neseriózní a hloupý. Komora komiks za nepodařený nepovažuje. Informuje iDNES.



Václav Láska (senat.cz)
Komiks vznikl jako součást vzdělávacího projektu Advokáti do škol, který komora vytvořila s cílem zapojit právníky do školního vzdělávání. Cílovou skupinou jsou žáci 7. až 9. tříd základních škol i studenti středních škol nebo učilišť. Školám nabízí diskusi se žáky, která má zlepšit jejich povědomí o právu.

„Ano, i tahle problematika potřebuje seriózní diskuzi. Proč ne. A jejím nositelem by měli být zejména právní profesionálové. Tenhle komiks z tvé dílny, Česká advokátní komoro, má k serióznosti asi stejně tak daleko, jako mají Parlamentní listy k pravdě a objektivitě,“ napsal Láska v pondělí na své facebookové stránce.

Upozornil, že děti se do takové situace nejčastěji dostávají vinou rodičů, kteří za ně nezaplatí různé poplatky nebo pokuty, což vidí jako skrytou nespravedlnost těchto exekucí. „Hloupé, zavádějící, trapné,“ myslí si o komiksu. Podle Lásky by děti hlavně neměly být sankcionovány za něco, co nemohly ovlivnit.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Milan Keršláger řekl(a)...
15. ledna 2020 v 12:20  

Bohužel ani neexistuje způsob, jak bych se mohl dozvědět, že nějaká pohledávka existuje a zaplatit ji (ještě před exekucí). Dokonce nikdo nemá povinnost vás seriózně vyzvat k zaplacení před zahájením exekuce. Jde jen o ždímání peněz s těch chudších těmi bohatšími.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.