Sněmovna o zrušení povinné maturity z matematiky letos nerozhodla

čtvrtek 19. prosince 2019 ·

Sněmovna ani na druhý pokus nedokončila první kolo schvalování vládní novely, podle níž by povinná maturita z matematiky nebyla zavedena od roku 2021. Projednávání včera v závěru schůze přerušila. Vrátit se k němu bude moci nejdříve na zasedání, které začne 21. ledna. Informuje ČTK.



Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
19. prosince 2019 v 7:18  

Přitom stačilo té frašce dát jen jiný titulek: revoltujícímu ministrovi se ani napodruhé nepodařilo zrušit platný školský zákon, který před lety ministerstvo školství navrhlo a uvedlo v život. Maturita z matematiky zůstává i nadále povinnou.

L.snirch řekl(a)...
19. prosince 2019 v 8:06  

"ani napodruhé nepodařilo zrušit platný školský zákon"
Asi vůbec nechápete princip diskuse při projednávání novely zákona v Parlamentu. Nu což.
2 dny se diskutovalo a zatím není diskuse u konce. To je celý příběh.

Lenka Pokorná řekl(a)...
19. prosince 2019 v 21:25  

Já mám pocit, že princip demokratické diskuze nechápe především ministr Plaga, který se novelu snažil prosadit ve zkráceném řízení, které se většinou využívá v parlamentu k úplně jiným věcem (stav legislatvní nouze nebo ohrožení státu). Je to docela absurdní divadlo, sledovat naivitu a neznalost člena vlády.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.