Petr Honzejk: Stávka? Teď? Školské odbory mají 4 minus za taktiku

pondělí 4. listopadu 2019 ·

"Především ale zarazí oficiální důvod stávky. Kdyby stávka přišla ve chvíli, kdy učitelé ještě trvali na patnáctiprocentním přidání v příštím roce, dávalo by to jakž takž smysl. Teď jde ale o dvě procenta, která nemají jít do tarifů, ale na odměny - tedy do balíku, ze kterého mohou ředitelé ocenit ty nejlepší. Zvenku to vypadá jako stávka proti motivaci k lepšímu výkonu, což kdovíjaké sympatie nevyvolává," píše Petr Honzejk v Hospodářských novinách.



Honzejk mimo jiné píše:

Celkově se stávka ve školství, coby vyjádření naštvanosti a jako tlak na plnění slibů, dá pochopit. Ovšem pokud je cílem získat i podporu veřejnosti, není to s aktuálním zdůvodněním zrovna nejšťastnější metoda. Školské odbory mají správný strategický cíl, ale taktika v nejlepším případě za čtyři minus.



Celý text naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
4. listopadu 2019 v 8:01  

Jenže když teď nebudou učitelé stávkovat už je nebude nikdo brát vážně. Ani odbory ani učitele.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.