Nevěříme, že peníze učitelům přitečou, bojí se Dobšík

pátek 1. listopadu 2019 ·

„Pan ministr tvrdí, že je všechno dobře spočítané. Ale to se uvidí až v příštím roce, kdy už bude pozdě. Stejnou obavu má i asociace ředitelů škol... Teď garantuje, že ty peníze na odměny doputují se změnou financování, ale ředitelé mu to prostě nevěří. Slibů jsme zažili hodně. Reformu jsme podporovali, ale za dostatečného zafinancování. A to říká i ministerstvo financí, ale k tomu se nikdo nepřizná, jen nás obviňují z poplašné zprávy,“ říká v rozhovoru pro deník Právo předseda školských odborů František Dobšík.



František Dobšík (repro ČT)
Dobšík v rozhovoru také říká: 

Naši lidi už toho mají nad hlavu. Až bude krize, tak se zase budou zaklínat, že na to nebudou peníze. Ministryně financí Alena Schillerová přes prázdniny rozdala zhruba desítku miliard, ministr školství ostrouhal a pak si musel dojednávat miliardu navíc, kterou měl slíbenou. Pan ministr říkal, jak chce to povolání zatraktivnit, ale tímhle příštipkařením těžko. Slibovali napřed 15 procent, teď vycouvali na 10 procent a zaručeno v tarifech má být osm procent. A podle nás nic zaručeno není.


Celý rozhovor naleznete v deníku Právo

2 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 15:29  

U třech pidižvíků, kdo jiný má VĚŘIT, než pan Dobšík!!!

BP řekl(a)...
2. listopadu 2019 v 14:59  

Ve Zlínském kraji se žádné nadtarifní složky platu již několik let na mnohých školách nevyplácí. Ani na školách naplněných žáky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.