Diskuse: Jak si udržíme učitele a získáme nové?

čtvrtek 10. října 2019 ·

Jsme v situaci, kdy nám ve školách chybí 6 tisíc učitelů a pravděpodobně se tento trend bude prohlubovat. Co máme udělat pro to, aby se situace zlepšila a do škol začali přicházet noví, motivovaní učitelé? Bude stačit pouze navýšit učitelské platy? EDUin zveřejňuje záznam diskuse na Kulatém stole SKAV a EDUin na téma, jak si udržíme ve školách učitele a získáme nové.




Panelu se zúčastnili Gabriela Hrušková, ZŠ Štětí, David Greger, ÚVRV, Pedagogická fakulta UK, Ondřej Neumajer, Učitel naživo, Miroslav Hřebecký, EDUin, Antonín Jančařík, Pedagogická fakulta UK, Vít Krčál, MŠMT, Petra Šubrtová, ZŠ Petřiny, Praha 6. Debatu moderoval Daniel Pražák. 

Ondřej Neumajer (Učitel naživo) představil infografiku věnovanou cestám k získání učitelské kvalifikace, ze které vyplývá, že celá třetina zájemců se k ní dostává prostřednictvím doplňujícího pedagogického studia.

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
10. října 2019 v 13:36  

1/staré si udržíte,když je přestanete vyhazovat
2/mladé si získáte,když jim dáte byty

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.