MŠMT reaguje na tvrzení odborů o zvyšování platů: 10 není 5.

pondělí 23. září 2019 ·

Ministerstvo školství důrazně odmítá zavádějící interpretaci odborů, že se platy učitelů navýší pouze o 5 procent. Ministr školství Robert Plaga při jednáních s ministryní financí Alenou Schillerovou prosadil navýšení o 10 procent a o obdobnou částku půjde také v příštím roce.




Vláda tak důsledně plní programové prohlášení vlády, které jasně uvádí, že se průměrné platy učitelů v roce 2021 budou pohybovat na 150 % jejich výše v roce 2017, tedy okolo 45 tisíc korun. Debata se nyní povede kolem toho, jak bude desetiprocentní navýšení rozděleno mezi tarifní a netarifní složky. Ministr školství Robert Plaga již několikrát řekl, že by měl být poměr navýšení tarifních a motivačních složek vyrovnán tak, aby ředitelé měli možnost ohodnotit ty nejkvalitnější učitele. Očekáváme, že na školské tripartitě v tomto týdnu proběhne na toto téma věcná diskuse.


Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

3 komentářů:

Ivo řekl(a)...
23. září 2019 v 8:42  

..management ohodnotí "leštiče klik", takže zase nic!
Jsem jenom zvědav, jestli je reálné při dnešním mediánu 31600 brutto za dva roky dosáhnout 45 tis. při 10-ti procentním navýšení (2x). Nějak mi to nevychází, aneb někde bude chyba??

horst řekl(a)...
23. září 2019 v 19:35  

Ministerstvo školství jako vždy lže. Učitelé slibované a schválené nenárokové složky nikdy nedostali, vždy se rozmělnily od ministerstva přes kraje a trojkové obce, do škol nikdy nedoputovaly. S novým financováním to bude úplně stejné - celý rok masírování veřejnosti, jak jsou platy priorita, nakonec z toho je směšný nárůst.

BP řekl(a)...
23. září 2019 v 19:55  

To už snad nemá ani cenu komentovat!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.