Průzkum škol: Děti nedodržují pravidla, hlavně kvůli mobilům

pátek 26. července 2019 ·

Stovky učitelů z českobudějovických základních škol se zapojily do velkého průzkumu. Přes 80 procent hodnotí klima na školách jako vynikající až dobré. Jen sedm procent má pocit, že je uráží rodiče. Naopak 42 procent pedagogů upozorňuje, že děti nedodržují pravidla. Největší problém je s mobily.


„Zarážející je, že téměř 42 procent odpovídajících pedagogů vnímá jako problematické dodržování pravidel ze strany žáků. Navíc celkově 25 procent pedagogů souhlasí s tím, že se žáci bojí některých spolužáků, a 9 procent z nich má samo ze žáků strach,“ vyzdvihl některé údaje náměstek primátora pro školství Viktor Vojtko.

Pokud pak 42 procent pedagogů odpovědělo, že děti nedodržují pravidla, je to především v souvislosti s mobilními telefony. Následuje třeba přezouvání a pozdní příchody, což jsou už takové drobnosti.

Zajímavé je, že má 9 procent učitelů i strach z některých žáků, 14 procent necítí dostatečnou podporu od rodičů a 7 procent uvedlo, že je uráží více rodičů. Dobrou zprávou je, že se přes 90 procent pedagogů může na své žáky spolehnout. A také vnímají, že je mezi spolužáky poměrně velká ochota si vzájemně pomáhat.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.