Měli by dostat přes držku, řekl šéf svazu průmyslu o protestujících studentech. Za svá slova se omluvil

úterý 16. července 2019 ·

Prezident svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák kritizoval mladé ekologické aktivisty. Prohlásil, že 14leté děti protestující proti změnám klimatu by měly „dostat přes držku“. Stávkují za něco, čemu nerozumí, řekl Hanák na červnové konferenci ekonomických diplomatů. V pondělí se za svá slova omluvil. Informuje server iROZHLAS.


Jaroslav Hanák (repro ČT)
„Velké myšlenky jsou dobré na záchranu planety, ale myslím, že když 14leté děti v Německu nebo Švédsku místo toho, aby dostaly přes držku, chodí každý pátek do ulic a stávkují za něco, čemu ani nerozumí, tak si myslím, že to není dobrá zpráva pro Evropu. Takže Zelení jsou velké nebezpečí, a buďme rádi, že zatím nemají osobnosti a neprobudili se tady,“ uvedl ve vyjádření, které v neděli odvysílal Český rozhlas Plus.

„Výrok pana Hanáka je přehlídkou ignorantství na tolika úrovních, že je s podivem, že ještě setrvává ve své veřejné funkci. Dobrá zpráva pro Evropu přece nespočívá v nezájmu čtrnáctiletých dětí o vlastní budoucnost, ale ve schopnosti lídrů jim naslouchat a adaptovat průmysl tak, aby jeho zákazníky mohly být již za pár let právě tyto ‚děti‘,“ řekla pro iROZHLAS.cz první místopředsedkyně Zelených Magdalena Davis.

Svá slova Hanák vzal v pondělí zpět. „Omlouvám se za svůj výrok týkající se mladých lidí demonstrujících proti změně klimatu. Považuji ho za nešťastný, takto to jistě vyznít nemělo,“ uvedl na twitteru. „Nezpochybňuji, že životní prostředí má být jednou z našich priorit,“ dodal.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

laimes řekl(a)...
16. července 2019 v 9:04  

Svá slova Hanák vzal v pondělí zpět. „Omlouvám se za svůj výrok týkající se mladých lidí demonstrujících proti změně klimatu. Považuji ho za nešťastný, takto to jistě vyznít nemělo,jsem prostě hovado“ uvedl na twitteru. „Nezpochybňuji, že životní prostředí má být jednou z našich priorit,“ dodal.

laimes řekl(a)...
16. července 2019 v 11:58  

tento milý pán by měl jezdit po školách a dělat osvětové či náborové přednášky :milé děti,potřebujeme šikovné zlaté české ručičly,které jste zdědila po svých předcích,práce v montovnách se vám zalíbí....a když nééé ,tak dostanete přes držku ,parchanti!

Ivo Mádr řekl(a)...
16. července 2019 v 19:10  

Proč už mladí lidé neprotestují v ČR proti změně klimatu? Tlak má být stálý, každý pátek. Nebude to tím, že v prázdniny se nechodí do školy? V prázdniny je klima zřejmě v pořádku.

Tajný Učitel řekl(a)...
19. července 2019 v 14:21  

Škoda, že pan Hanák nemá životaschopné odbory, proti kterým by mohl posílat milice se slzákem a vodnými děly. Aspoň by se vybouřil na dospělých.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.