Agrese u dětí stoupá. V kraji přibývá napadení mezi dětmi. Silnější školáci bijí slabší a natáčí se u toho

pátek 7. června 2019 ·

Kluk v šedivé mikině přichází k nic netušícímu a skoro o hlavu menšímu chlapci, bez varování ho zasypává ranami pěstí do obličeje, do hlavy i do břicha, až padne na zem. Tím jeho běsnění nekončí, naopak – agresor do chlapce ještě kope a dupe na něj. Neuvěřitelnému případu násilí přitom přihlížejí i další školáci, nikdo z nich oběti nepomůže. Naopak jeden z nich si ještě útok natočil na mobilní telefon a v polovině května zveřejnil na sociálních sítích. Reportáž o rostoucí agresivitě dětí přináší MF DNES.


Ve středních Čechách a hlavně v Praze jsou podobné útoky mezi dětmi stále častější. Tento týden pražská policie zveřejnila pátrání po trojici mladíků, kteří zmlátili jiného hocha v Praze 7. „Ten nedokázal před útočníky utíkat, a proto se snažil jejich nejprve verbálnímu a posléze i fyzickému ataku čelit tváří v tvář. Na to se mu dostalo bezpočet úderů a kopanců,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Trojice navíc napadeného mlátila po celém těle skateboardy.

Případy mají jedno společné. Místo pomoci napadenému někdo bitky natáčí a později nahrávku umístí na internet. Podle vyšetřovatelů chtějí aktéři získat slávu na internetu nebo v televizi. „Řeknou si: Pojďme, někoho zbijeme, nahrajeme si to, ať máme nějakou trofej, na kterou se pak můžeme dívat a ukazovat si, jací jsme borci,“ vysvětluje takové chování psychiatr Karel Moravec.


Celou reportáž naleznete v MF DNES

1 komentářů:

Ivo řekl(a)...
7. června 2019 v 22:35  

vždy platilo: NA HRUBÝ PYTEL, HRUBÁ ZÁPLATA...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.