Schillerová chce v dalších letech upravit rozpočty tak, aby učitelé brali 45 tisíc

pátek 17. května 2019 ·

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) přizpůsobí tvorbu státních rozpočtů v dalších letech požadavku na navýšení platů učitelů. Chce dodržet vládní slib, že v roce 2021 budou pedagogové brát minimálně 45.000 korun. Schillerová to řekla delegátům dnešního sjezdu Českomoravského odborového svazu pracovníků školství. Podle ministra školství Roberta Plagy (ANO) by se růst platů měl ukázat i ve výhledech rozpočtu na následující roky. Informuje ČTK.

Celý text naleznete zde

6 komentářů:

laimes řekl(a)...
17. května 2019 v 14:16  

teprve od 50 litrů výše je možné vzít si hypotéku

BP řekl(a)...
17. května 2019 v 16:33  

Jak mám rozumět tomu minimálně. Jako, že nástupní plat bude 45000 Kč?
Teď je 27 až 28 tisíc. Za dva roky z toho chce ministryně vykouzlit 45 tisíc?

E.Kocourek řekl(a)...
17. května 2019 v 17:55  

Máte tomu rozumět tak, že to řekla (téměř-)politička na politické akci. Nemá to vůbec žádnou hodnotu. ////

Paní Šilerová je mi velice sympatická, na rozdíl od jistého někdejšího premiéra, co ho můj pan President usměrňoval holí. Ale to s těmi "sliby nezasazenými do reality" řekl trefně. ////

laimes řekl(a)...
18. května 2019 v 5:55  

BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ DUCHEM…
Ježíš totiž neměl na mysli blbce, tedy lidi ducha mdlého, to je, bohužel, tradovaný omyl. Přesnější překlad by byl „Blahoslavení chudí v duchu“. Tedy ti, co jsou chudí (=nemajetní ve smyslu materiálním) z důvodů duchovních. Ne ti, co „nemají ducha“, ale co se vzdávají majetků a materiálního bohatství ve jménu duchovním-UČITELÉ !

laimes řekl(a)...
18. května 2019 v 5:56  

Kolega Akvinský to teologicky vykládá takto:

(…) nemají bohatství a ani po něm netouží, a to je bezpečnější stav, protože bohatství odvádí duši od duchovních věcí. A tito se nazývají „chudí duchem“ ve vlastním smyslu slova, protože skutky obětí, jež jsou nad lidský způsob jednání, jsou skutky člověka blaženého. Jestliže však člověk opovrhne veškerým bohatstvím, takže už vůbec po něm netouží, je to nadlidský způsob jednání. A těm je přislíbeno království nebeské, v němž bude nejen velká čest, nýbrž i množství bohatství. (…)

laimes řekl(a)...
18. května 2019 v 8:30  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.