Kvůli nedostatku učitelů učí studenti

pondělí 27. května 2019 ·

V posledním ročníku plzeňské pedagogické fakulty je šest fyzikářů. Pět z nich už při škole učí. Jejich tři mladší kolegové také z magisterského programu mají stejné plány. Vysokoškoláci nastupují předčasně do praxe kvůli nedostatku kantorů. Podle děkana Miroslava Randy je největší nouze o odborníky s přírodovědným zaměřením. Tématu se věnuje MF DNES.


Miroslav Randa (zcu.cz)
První základní škola v Plzni na Bolevci aktuálně zaměstnává tři vysokoškoláky. „Mají částečné úvazky. Pokud prodlužují a zbývá jim dotáhnout jenom státnice a diplomová práce, pak u nás fungují naplno,“ uvedl ředitel Radek Dolenský. Podle něj jsou potíže sehnat pedagogy na první stupeň stejně jako s aprobací na matematiku, fyziku, informatiku a zeměpis. „Zatím se nám vždycky podařilo někoho najít. Ale oproti dalším máme výhodu. Jsme v Plzni, kde je fakulta a zároveň centrum kraje,“ podotkl Dolenský. ¨

Za pravdu mu dává ředitelka devítiletky v Heřmanově Huti na severním Plzeňsku Libuše Němečková. Od února usilovně hledá učitele na matematiku a chemii nebo matematiku a informatiku. „Inzerát jsem umístila snad úplně všude. Kontaktovala jsem také fakultu. Telefonuji ostatním v okolí, jestli by o někom nevěděli. Zatím se ale vůbec žádný uchazeč neozval,“ posteskla si Němečková.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.