Cermat: V maturitních testech se zastavil trend růstu neúspěšnosti

sobota 25. května 2019 ·

Trend růstu neúspěšnosti středoškoláků v didaktických testech státní maturity se letos na jaře poprvé od roku 2013 zastavil. Testy nezvládlo 14,1 procenta těch, kteří šli k maturitě poprvé. Je to o 2,9 procentního bodu méně než loni. Testy skládalo na začátku května poprvé zhruba 62.500 studentů. Meziročně lépe zvládli matematiku a cizí jazyky, v češtině se mírně pohoršili. Vyplývá to z analýzy výsledků maturitních testů, kterou dnes Cermat zveřejnil na svém webu. Informuje ČTK.

Celý text naleznete zde
Tiskovou zprávu Cermat naleznete zde

2 komentářů:

Milan Keršláger řekl(a)...
25. května 2019 v 18:57  

Protože se testy každý rok kalibrují podle aktuálních znalostí studentů, nelze z výsledků vyvozovat NIC. Leda tak to, jestli se původní záměr plánované úspěšnosti povedlo dodržet nebo ne. Proto jsou takovéhle zprávy vlastně "fake news" nejhrubšího zrna.

Občasný čtenář řekl(a)...
27. května 2019 v 10:31  

"Záměr plánované úspěšnosti", to je hezké, výstižné (a smutné). Za cca 210 milionů korun ročně zde máme instituci severokorejské účelnosti.
Škoda, že v naší zemi jsme zatím nedospěli k efektivnímu tlaku daňového poplatníka k legitimní otázce, zda ten každoroční cirkus za takové peníze, jež by bylo lze nepochybně ve školství užít lépe, stojí?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.