Studentské volby do Evropského parlamentu

pátek 19. dubna 2019 ·

Ve dnech 7. a 9. května pořádá Jeden svět na školách, vzdělávací program společnosti Člověk v tísni, "Studentské volby do Evropského parlamentu 2019". Volby do Evropského parlamentu mívají vůbec nejnižší účast ze všech typů voleb v ČR a zároveň jednu z nejnižších v rámci Evropské unie. K těm posledním, které se konaly v roce2014, přišlo k urnám pouhých 18 % voličů.



Kromě samotného volebního aktu "nanečisto" se na stovkách středních škol po celé ČR budou studenti opět seznamovat se základními principy demokracie, volebním systémem, významem občanské zodpovědnosti, volebními kandidátkami apokyny pro voliče, a to prostřednictvím dokumentárních filmů, navazujících aktivit do hodin a debat (jak se svými vyučujícími, tak s pozvanými hosty).

Zapojené školy poštou obdrží:

► Hlasovací lístky
► Pokyny pro voliče
► Pokyny pro volební komise
► Informační brožuru
► Plakáty Studentských voleb
► Nálepky na volební urny
► Publikaci "EU & JÁ" vydanou Evropskou komisí (http://bit.ly/EU-a-ja)


Jako bonus získají všichni vyučující, kteří se do Studentských voleb zapojí, zbrusu novou publikaci k mediálnímu vzdělávání "Být v obraze2".

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.