První setkání Národního kabinetu Matematika a její aplikace

středa 6. března 2019 ·

Na konci února se v NIDV v Praze uskutečnilo první kolokvium Národního kabinetu Matematika a její aplikace. Kolokvium představuje prostor pro setkávání členů Národního kabinetu, kteří se budou mimo jiné podílet na tvorbě Modelu systému profesní podpory. Národní kabinety se budou scházet třikrát ročně. Mezi další výstupy setkání Národního kabinetu budou patřit webináře a doporučená témata pro vlastní podporu škol.

„Webináře budou určené zejména pro učitele matematiky na základních a středních školách a pro zástupce krajských a oblastních kabinetů,“ uvedl týmový manažer klíčové aktivity Kabinety Josef Slovák a dodal:„Tyto vzdělávací programy jim budou prezentovat novinky v oboru a nové trendy v didaktice matematiky.“

V březnu proběhnou setkání dalších dvou pilotovaných Národních kabinetů, a to Národního kabinetu Informatika a ICT (6. 3. 2019) a Národního kabinetu Český jazyk a literatura (13. 3. 2019).

Další informace naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
6. března 2019 v 6:38  

Opět článek o ničem. Obecné informace. Kdo je v kabinetu, kdo bude ten znalý, kdo bude nakonec rozhodovat? Budou to jen lidi do počtu, nebo i osobnosti, které se nebojí jít i proti hlouposti mocných?
Co jsou moderní trendy v didaktice matematiky? Hejného metoda? Využití PC? Likvidace učiva? Likvidace odbornosti? Omezení výuky, snižování počtu hodin? Budou tyhle součesné trendy pokračovat?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.