Další podivné praktiky Facebooku. Dětem vědomě umožňoval utrácet peníze z platebních karet rodičů

pondělí 4. února 2019 ·

Soudní dokumenty odhalují, že Facebook vědomě podporoval takzvané "přátelské karetní podvody". Pod tímto označením se skrývá utrácení peněz z platební karty členy rodiny, zejména dětmi bez vědomí majitele karty. Informují Hospodářské noviny.


Americké neziskové Centrum pro investigativní zpravodajství na svém serveru Reveal publikovalo zprávu, podle níž Facebook mimo jiné doporučoval vývojářům aplikací, aby se nesnažili bránit dětem a dalším blízkým osobám uživatelů sociální sítě v utrácení peněz v jejich produktech. Toto obvinění potvrzují informace z dokumentů, ke kterým Centrum pro investigativní zpravodajství získalo přístup díky soudní žádosti...

Facebook věděl, že si děti často neuvědomují, jak fungují nákupy v aplikacích a že se za virtuálními penězi skrývají reálné kreditní karty.

Reveal upozorňuje, že část zaměstnanců Facebooku vytvořila a úspěšně otestovala jednoduchý technický prostředek, který bránil zneužití platební karty dětmi – stačilo, aby hra před platbou vyžadovala zadání několika čísel z čísla kreditky. Po úspěšném testu a analýze však vedení firmy rozhodlo tuto funkci neaplikovat, protože snižovala celkový obrat z mikrotransakcí.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.