Ženy z ČSSD chtějí celoroční provoz družin. Na to nemáme dost lidí, reagují školy

sobota 5. ledna 2019 ·

Vedle čtyřdenního pracovního týdne a obědů pro děti zdarma chtějí sociální demokratky ze stranické organizace Oranžový klub prosadit jednu novinku, o níž se dosud v médiích téměř nehovořilo. Chtěly by, aby družiny a mateřské školy fungovaly celý rok. Rodiny by díky tomu neměly problémy v době, kdy mají školy prázdniny a o jejich děti se nemá kdo postarat. Odbory i samotné školy však upozorňují, že na to nemají dostatek peněz ani lidí. Reportáž přináší Aktuálně.cz.

"Jak by si kolegyně vychovatelky braly dovolenou?" reagoval na nápad šéf Českomoravského odborového svazu pracovníků ve školství František Dobšík. "V praxi by zavedení takové věci bylo velmi obtížné, pokud by někdo nenasypal do škol peníze na nábor dalších pracovních sil," dodal Dobšík.

I viceprezident Asociace ředitelů základních škol Pravoslav Němeček má o návrhu pochyby. "Uzákonit to jako povinnost škol je hloupost," uvedl. Podle něj to v praxi už v některých městech dávno funguje. "Zřizovatel se dohodne se školami a ty si na prázdniny rozdělí služby. Alespoň u nás v Českých Budějovicích to tak máme. Možná by ale bylo dobré uložit zřizovatelům škol povinnost, aby se na provozu družin se školami dohodli a zajistili jej," uvažuje Němeček.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
5. ledna 2019 v 14:23  

Jeden z důvodů, proč být členem spolku Pedagogická komora, který se podobným nesmyslům snaží zabránit... V případě dvouletých dětí v MŠ se nám to podařilo. :-)

https://www.pedagogicka-komora.cz/2017/09/pedagogicka-komora-prihlaska-do-spolku.html

jir řekl(a)...
5. ledna 2019 v 19:02  

Ženy z ČSSD, děláte to špatně. Máte přijít s tím, že máte finanční prostředky a líbilo by se vám je utratit za celoroční provoz družin. Myslím si, že je nemáte.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.