Panelová diskuse: Proč a jak učit historii Romů?

středa 7. listopadu 2018 ·

Romano džaniben, z.s. zve na večer na téma: Jak a proč zapojovat historii Romů do výuky? Součástí programu bude představení nově spuštěného (aktualizovaného) webu Krajinoupříběhů.cz, který shromažďuje příběhy z romské historie 20. století na českém území. Historické texty a vyprávění pamětníků jsou doplněny o metodickou podporu pro práci s texty ve výuce. Internetová učebnice je tak určena pro širokou veřejnost, ale především pro pedagogy, kteří chtějí romskou historii do výuky zapojit. Naváže panelová diskuse o současné praxi a možnostech výuky romské historie na základních a středních školách.


Diskutovat budou:

* Mgr. Markéta Hajská, Ph.D. - antropoložka a pedagožka

* Ladislav Goral - bývalý poradce pro menšiny na Úřadu vlády ČR; hudebník; pamětník v rámci dílen pro studenty našeho projektu Krajinou příběhů

* ThDr. Martin Chadima, Th.D. - teolog, duchovní a pedagog na pražském Gymnáziu Sázavská

* Jméno 4. diskutujícího bude doplněno.

Čtvrtek 22. listopad 2018 v 18:00 až 21:00

Studio ALTA U Výstaviště 21, 17000 Praha

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.