Mělničtí radní zrušili odvolání ředitele školy, poté ho přizvali do koalice

neděle 11. listopadu 2018 ·

Radní Mělníka zrušili své rozhodnutí o odvolání ředitele školy zvoleného do zastupitelstva, pak s ním podepsali koaliční dohodu. Informaci o zrušení jeho odvolání navíc vedení radnice vymazalo ze zápisu na webu města, aby „věc nebyla předmětem politické diskuse“. Informuje MF DNES.


Ctirad Mikeš (melnik.cz)
Podle starosty Ctirada Mikeše toto rozhodnutí rady nijak nesouvisí s tím, že je ředitel školy Milan Němec členem nové koalice a že se má stát neuvolněným místostarostou.

„Není to o tom, zda Milan Němec je, či není členem této koalice. Pravděpodobně by ke zrušení odvolání došlo, i kdyby jím nebyl, a to proto, abychom vyřešili situaci školy. Není optimální a je třeba, aby tam byl definitivní ředitel,“ reagoval na dotaz MF DNES starosta Ctirad Mikeš.

Milana Němce rada města odvolala k 20. srpnu letošního roku „z důvodu závažného porušení a neplnění právních povinností vyplývajících z jeho činností, úkolů a pravomocí na vedoucím pracovním místě ředitele“. Jeho odvolání navrhla školská rada ZŠ Seifertova.

Milan Němec, exnáměstek hejtmana pro školství a sport, tehdy sdělil, že své odvolání vnímá jako politicky motivované, protože ze rozhodl kandidovat proti tehdejší mělnické koalici. A nespokojil se s ním. Městu pohrozil soudním sporem, protože jej odvolalo v době, kdy byl z postu ředitele uvolněn pro výkon předsedy krajského výboru pro sociální věci, kde působí dodnes.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.