Ceny ministerstva školství za rok 2018 znají své laureáty

čtvrtek 29. listopadu 2018 ·

Ocenění převzalo celkem 17 laureátů v různých kategoriích. Cenu v její současné podobě uděluje ministerstvo od roku 2014 a může ji získat student nebo absolvent bakalářského, magisterského nebo doktorského studijního programu za mimořádné výsledky ve studiu nebo ve vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti související se studiem. Ocenění se uděluje i za mimořádný čin prokazující občanskou statečnost, odpovědnost nebo obětavost.


Robert Plaga (msmt.cz)
„Za uplynulých sto let zanechali čeští vědci nesmazatelnou stopu v mnoha oborech. Mohu jmenovat například profesora Holého, Karla Rašku, který přispěl k celosvětovému vymýcení pravých neštovic, nebo nositele Nobelovy ceny Jaroslava Heyrovského. Česká věda dosahuje excelentních výsledků v celé řadě oblastí. Všichni letošní ocenění, ale nejen oni, jsou toho důkazem,“ řekl v úvodu slavnostního večera ministr Robert Plaga.

„Vzdělávání na všech typech škol, ale i kontinuální celoživotní vzdělávání jsou prioritou vlády a jsem rád, že kromě získání dalších finančních prostředků a posílení rozpočtů nejen vysokých škol, ale i např. navýšení platů učitelů, se ministerstvu daří postupně naplňovat další reformní kroky, i když se mohou zdát malé,“ řekl dále ve svém úvodním projevu ministr Robert Plaga. Důraz na kvalitu vzdělávání bude podle něj jednoznačnou prioritou nové Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2030. „Ta musí být mnohem ambicióznější než v minulosti s jasně stanovenými cíli a měřitelnými ukazateli,“ doplnil ministr školství.

Cenu Milady Paulové v oblasti věd o vzdělávání a výchově získala prof. Eliška Walterová, která se zabývá srovnávací pedagogikou, analýzou zahraničních vzdělávacích systémů a možnostmi využití jejich zkušeností v českém vzdělávání. Profesorka Walterová vybudovala prestižní výzkumné pracoviště na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy, kde stále působí.


Seznam laureátů naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.