Týrání dětí je sofistikovanější a častější. Pomoc přichází pozdě, řekl expert

čtvrtek 18. října 2018 ·

Minulý rok řešili sociální pracovníci téměř devět tisíc případů týrání dětí. Podle předsedy Fondu ohrožených dětí Jana Vaňka je však toto číslo jen špičkou ledovce. Téměř dvě stovky chlapců a děvčat kvůli násilí skončilo v nemocnici, tři z nich zemřeli. Úřady se také zabývaly 729 případy sexuálního zneužívání včetně dětské pornografie a prostituce. Informuje iDNES.cz.


„To číslo je jen špičkou ledovce. Ne všichni sousedi, kteří slyší častý dětský pláč z vedlejšího bytu, situaci nahlásí. Případy týrání jsou mnohem více sofistikované a bohužel mnohem hůře odhalitelné. Často se k nám do Klokánků dostávají pozdě,“ řekl v rozhovoru s iDNES.cz Vaněk.

Kvůli špatnému zacházení v minulém roce 198 chlapců a děvčat skončilo v nemocnici, tři děti zemřely. Podle statistiky loni zažilo tělesné týrání 339 chlapců a 296 dívek, přičemž se to nejvíce týkalo dětí od šesti do patnácti let. Osmi desítkám dětí nebyly ani tři roky.



Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.