Portréty Zemana do kompostu? Nemůže viset před žáky jako vzor, říká ředitel Bergman

pátek 26. října 2018 ·

Portréty Zemana jsou ve skladu, tento člověk nemůže viset před žáky jako vzor, do tříd ho nevrátím, rámy jsme použili na Komenského. Nejsou zákonné důvody pro moje odvolání, říká ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman, který na Facebook napsal, že Zemanovy potréty patří do kompostu kvůli jeho vulgárním výrokům v Českém rozhlase. Včera o tom jednal s náměstkem hejtmana Ústeckého kraje Petrem Šmídem. Ten prý navrhne, aby přišel o odměny několik desítek tisíc ročně. Rozhovor přináší DVTV.




Rozhovor ke stažení naleznete zde

7 komentářů:

laimes řekl(a)...
26. října 2018 v 11:31  

portrét presodenta má viset v každé třídě,toto je symbol demokracie,republiky,přímé volby,občanských práv,symbol vyspělosti voličů,tatínků a maminek a symbol vyspělosti/nevyspělosti lidí jako je pan ředitel,"a co kdybychom zahrabali do hnoje pana řaditele",nevrhnou přívrženci pana presidenta,jednoho dne při návratu z hospody domů...

Tajný Učitel řekl(a)...
26. října 2018 v 11:50  

A kdo se furt má koukat na sprosťáka Jabbu v póze papeže. Myslím, že bychom pověšením prezidenta do tříd rapidně snížili vzdělanost.

tyrjir řekl(a)...
26. října 2018 v 12:00  


Smět,Chtít, moci, umět, mít za povinnosť, muset, vědět, znát (něco (u)dělat, činit, konat). Tato tzv. způsobová slovesa spojující se s infinitivem "činného" slovesa vyjadřují nezbytné podmínky lidské schopnosti dosahovat různé cíle. Patří k základnímu vzdělání znát a správně použivat tato slovesa.

"Portréty Zemana do kompostu? NEMŮŽE viset před žáky jako vzor, říká ředitel Bergman"

Pan ředitel má, myslím, jako ředitel gymnázia za povinnost vyjadřovat se veřejně tak, aby veřejnost neurážel svou neznalostí nebo politickou podjatostí. Panu řediteli se to evidentně nedaří. Ty portréty tam viset MOHOU. Dovoluji si panu řediteli doporučit zopakovat si způsobová slovesa a povinnosti ředitele školy.


Tajný Učitel řekl(a)...
26. října 2018 v 13:17  

Když už tam vyseli i vražední diktátoři, proč by nemohli i trapní sprosťáci, že.

tyrjir řekl(a)...
26. října 2018 v 20:33  

Odkdy tajní anonymové rozhodují, kdo je nebo není sprosťák? Pan prezident byl letos v lednu zvolen, přestože proti němu stál zástup tzv. slušňáků. Na hrubé pytle drzých lhářů a zlodějů dává pan prezident někdy i hrubé záplaty. Možná i proto ho lidé volili a zvolili.

Pavel Doležel řekl(a)...
26. října 2018 v 20:43  

No jo no. Už to, že člověk, který neovládá ani vyjmenovaná slova a shodu podmětu s přísudkem, může působit v našem školství nejen jako učitel jazyka, ale dokonce i jako člen přijímací komise, jest pro mě zcela postačujícím argumentem pro naprostou nezbytnost zavedení centrálních testů.

Pavel Doležel řekl(a)...
26. října 2018 v 20:44  

Tajnej, voni sou ostudou učitelského stavu ve všech mně známých smyslech toho slova.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.