Peníze využívají na doučování i dopravu, šedesát Romů dostalo stipendium

pondělí 22. října 2018 ·

Peníze, podpora a kontakty jsou hlavními pilíři stipendijního programu organizace Romea, díky kterému můžou studovat desítky znevýhodněných dětí. Do seznamu stipendistů nyní přibylo šedesát nových studentů. Informuje server iDNES.cz.


Jitka Votavová (romskastipendia.cz)
„Součástí stipendijního programu jsou i další aktivity. Jde o možnosti doučování nebo třeba jazykové kurzy,“ říká ředitel společnosti Romea Zdeněk Ryšavý.

"Smyslem celého stipendijního programu je podpora romských studentů v jejich cestě za vzděláním. Mnozí z nich se setkávají s obrovskou nedůvěrou okolí, z médií denně slyší, jací jako Romové jsou nebo nejsou, a cítí na sobě velký tlak, že cokoli udělají, bude to spojeno s jejich romstvím. Organizace Romea se proto snaží podporou vzdělání zvyšovat důvěru ve vlastní schopnosti a hrdost na romský původ a také společenskou, politickou a ekonomickou sílu Romů a Romek jakožto jednotlivců i jako představitelů romských komunit," vysvětlila pro server Romea.cz manažerka stipendijního fondu Jitka Votavová záměr stipendijního programu.


Citované texty naleznete zde a zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.