MŠMT připravuje krajské úřady na nové financování škol

úterý 2. října 2018 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pokračuje v přípravách na zavedení nového financování regionálního školství. Na dvou celostátních seminářích, které se této problematice věnují, seznámí s novou podobou výkaznictví pracovníky odborů školství z krajských a obecních úřadů obcí s rozšířenou působností. První ze seminářů se uskutečnil dnes v Praze.


Celodenní semináře jsou rozdělené na dopolední prezentace věnované vazbě nového systému financování na statistické výkaznictví a na odpolední diskusi.

„Na seminářích představíme způsob, jakým budeme financovat práci pedagogů i nepedagogů, jak budeme počítat maximální počet vyučovacích hodin, které školám proplatíme, a jaké statistické údaje budou pro tyto výpočty důležité,“ popsal průběh seminářů náměstek pro řízení sekce vzdělávání MŠMT Václav Pícl a pokračoval: „Naším cílem je pokud možno neměnit strukturu předávaných údajů a vystačit si co nejvíce s dosavadním objemem dat.“

První seminář se konal 1. října v zasedacím sále Magistrátu hlavního města Prahy. Náměstek Václav Pícl společně se zástupci sekce ekonomické a odboru školské statistiky, analýz a informační strategie MŠMT zde představili fungování nového výkaznictví zástupcům krajských úřadů a obcí s rozšířenou působností Středočeského, Královehradeckého, Pardubického, Jihočeského, Karlovarského, Libereckého, Plzeňského a Ústeckého kraje, včetně Prahy a kraje Vysočina.

Druhý seminář se uskuteční ve středu 17. října ve stejném čase v aule Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Úředníci ze zbývajících čtyř krajů, a to Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského, na semináři získají informace od náměstkyně pro řízení ekonomické sekce Zuzany Matuškové a dalších zástupců MŠMT.

V minulém a letošním roce seznámilo MŠMT s novým způsobem financování regionálního školství také zástupce škol, zejména jejich ředitele ve všech krajích ČR. V letním období od 14. května do 25. června 2018 se uskutečnilo v 10 krajích České republiky celkem 11 seminářů, kterých se zúčastnilo 3 144 zástupců mateřských, základních, středních a vyšších odborných škol.



Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
2. října 2018 v 7:32  

Jen aby bylo koho financovat. Řada škol je před zavřením.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.