Mamataxi stresuje děti i rodiče, žádné řešení dlouho nevydrží

středa 10. října 2018 ·

Současný fenomén odvozu dětí až ke dveřím školy je nejen nebezpečný, ale i stresující pro děti a rodiče. Redakce iDNES.cz vyzvala čtenáře, aby popsali své zkušenosti s ranní situací před školami. Tlačenice a dopravní zácpy nejsou jen výsadou Prahy. Dlouhodobě nefungují ani parkovací ostrůvky.

„Nedávno jsem nevědomky zajel až k ZŠ Průhonice. Ulice Školní a Třešňová: úzké uličky a neskutečné zácpy uprostřed klidné vilové lokality. Ale, když se nad tím člověk zamyslí, tak bezpečnost dětí je důležitější než rádoby správná výchova k samostatnosti, alespoň u dětí do cca deseti let. Jen se podívejte do dětských krimi příběhů ze života v ČR, a že jich vůbec není málo. Člověk nikdy neví, jestli to nepotká zrovna jeho potomka a ne každý taky bydlí pár metrů od školy. Takže já se těm rodičům vlastně zase až tolik nedivím,“ míní čtenář Zdeněk Pecka.

Jenže pak stačí pár bezohledných rodičů, kteří místo situace na silnici sledují spíše hodinky, a nad bezpečností vítězí ranní honička. „Dva dny jsem byl před ZŠ u nás v malém okresním městečku. Děti do škol zásadně dopravují bez dětských sedaček, některé sedí i na předních sedadlech, rodiče (dopravci) je vozí po chodnících a parkují na přechodech, kde následně své ratolesti vysazují směrem do vozovky. Ano, je to do nebe volající, ale chybí osvěta a hlavně racionální uvažování,“ napsal iDNES.cz Jan Hlavatý.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.