Vláda USA chce umožnit školám nakupovat z dotací zbraně

pátek 24. srpna 2018 ·

Vedení amerického ministerstva školství uvažuje o tom, že školám výslovně povolí nakupovat za státní subvence střelné zbraně. Napsal to ve čtvrtek list The New York Times. Veřejné školy v USA dostávají ze státní pokladny federální granty na základě zákona z roku 2015. Informuje ČTK.


Betsy de Vos (twitter.com)
Státní program s možností nakupovat z dotací zbraně bezprostředně nepočítá, ale ani ji nevylučuje. Ministerstvo bylo podle newyorského listu několikrát dotazováno, zda je nákup zbraní za tyto prostředky přípustný. Ministryně školství Betsy DeVosová, která je zároveň předsedkyní federální komise pro bezpečnost na školách, v minulosti několikrát možnost vyzbrojování učitelů veřejně podpořila.

Ministerský záměr vyvolal okamžitou negativní reakci demokratů, kteří návrh na nákup zbraní pro školy označili za obludný. Vůdkyně demokratů ve Sněmovně reprezentantů Nancy Pelosiová označila plán za "nejohavnější a nejnebezpečnější zneužití exekutivních pravomocí v dějinách moderního amerického školství".


Celý text naleznete zde

5 komentářů:

laimes řekl(a)...
24. srpna 2018 v 9:56  

ó jak jsou pro nás důležité zprávy z usa školství !

Ivo Mádr řekl(a)...
24. srpna 2018 v 17:46  

A co to řeší? Naprosto nic. Jedině zákaz volného prodeje zbraní. Duch druhého dodatku je v současnosti neuskutečnitelný.

E.Kocourek řekl(a)...
24. srpna 2018 v 20:52  

Bylo-li řečeno A, mělo by také být řečeno B: Zbavíte-li občany práva vlastnit a nosit zbraň, je to jen první krok k tomu, abyste je zbavil všech ostatních (méně významných) občanských práv. Tím se ze svobodných občanů stanou daňoví nevolníci (jako to známe v Česku). ////

Takový osud Američanům nepřeju. ////

Kvaternion řekl(a)...
25. srpna 2018 v 0:03  

Jéžiši, to je zase blábol. Z hlediska výběru daní je mezi ČR a USA pouze ten rozdíl, že v ČR jsou úniky podstatně snazší a méně penalizované. A zbraně (jejichž držení je je naopak tím nejméně důležitým právem) s tím nijak nesouvisí. Pan Kocourek je jako kdysi Rudé právo - nejblíže k pravdě se lze dostat negací všeho, co napíše.

E.Kocourek řekl(a)...
25. srpna 2018 v 2:03  

A z čehopak jsou v U.S.A. financované základní a střední školy, pane Kvaternion? ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.