Kdo doplatí 31 milionů za Grand Prix? Ministerstvo školství víc peněz nepošle

středa 8. srpna 2018 ·

Ministerstvo školství chce do detailu prozkoumat hospodaření Velké ceny a zejména veřejné peníze, které plynou přes pořadatele brněnskému Automotodromu. Letos na akci přidělilo třicet devět milionů korun z požadovaných sedmdesáti. Hospodaření tak zřejmě skončí v minusu. Podpora je nejistá i do dalších let. Primátor Brna Petr Vokřál (ANO) proto připustil, že by závod z Masarykova okruhu mohl zmizet. Informuje Česká televize.


„Mě teď po včerejšku čeká řada věcí z hlediska vyúčtování a jednání s vládou o vyrovnávací platbě, která spadá do režimu obecného hospodářského zájmu,“ řekl primátor Brna Petr Vokřál. Ministerstvo ale stále s žádnou vyrovnávací platbou nepočítá. „Dotace byla vyplacena na základě vyhlášeného programu. V rovném přístupu je nutné doplnit, že žadatelů, kteří dostali méně, než předpokládali, je ve sportu většina,“ sdělil náměstek ministra školství Karel Kovář.

Ministerstvo chce podrobně prozkoumat smlouvy Ministerstvo chce navíc smlouvy mezi pořadateli a Automotodromem prozkoumat podrobněji než doposud. Chystá se k tomu kvůli závěrům Bezpečnostní informační služby, o kterých Česká televize informovala ve čtvrtek.

„Z informací, které máme k dispozici, vyplývá nutnost získat objektivní aktuální údaje o hospodaření celé akce zejména s ohledem na nepřiměřený profit soukromých subjektů z veřejných peněz. Informace BIS je jasným signálem věnovat dotacím na sportovní akce zvýšenou pozornost,“ uvedl Kovář.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.