Průzkum Místo pro život: Nejméně namačkané třídy jsou na Zlínsku. U maturit bodují především studenti z hlavního města.

středa 8. srpna 2018 ·

Za měsíc usednou děti a náctiletí opět do školních lavic. Srovnávací výzkum Místo pro život 2018 proto zanalyzoval, kde se v České republice dostává dětem kvalitní péče a vzdělání. Výsledek? Školství je nejlepší v Praze, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji. „Hlavní město se ve srovnávacím výzkumu umístilo na prvním místě zcela suverénně,“ říká pro Deník.cz za organizátory Místa pro život Petr Lutonský. „Zasloužila se o to především atraktivita tamních vysokých škol a nejlepší výsledky studentů u státních maturit.“

Petr Lutonský (linkedin.com)
Na druhou stranu jsou pražské děti nejvíc namačkané ve třídách na základních školách.

Zůstaneme-li u hodnocení základního školství, nejméně dětí je namačkáno ve třídách Zlínského kraje. Velmi dobře si v tomto ohledu vede i Královéhradecký a Liberecký kraj.

Regionální rozdíly se ukazují i v případě středních škol, což dokládá úspěšnost studentů u státních maturit. Skvěle si v tomto ohledu vede zmíněná Praha, kterou následuje – možná překvapivě – Vysočina a třetí Jihomoravský kraj. Poměrně jednoznačně naopak zaostávají studenti z Ústecka.


Celý text naleznete zde
Další informace naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
8. srpna 2018 v 11:09  

Zůstaneme-li u hodnocení základního školství, nejméně dětí je namačkáno ve třídách Zlínského kraje.
jestli to nebude tím že se rodiče zdejších dětí přestěhovali do prahy a školy ve zl kraji jsou obsazeny z 30-50 % své kapacity před 89

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.