Škole hrozí, že přijde o všechny učitelky. Spor o ředitelku obec nevyřešila

pondělí 23. července 2018 ·

Základní škola Kojetice na Mělnicku přijde v září zřejmě nejen o ředitelku, ale také o všechny učitelky a některé žáky. Nelíbí se jim, že ředitelka, která byla na jaře nenadále odvolaná, neprošla vypsaným výběrovým řízením, ačkoliv byla označena za vhodnou kandidátku. Obec argumentuje tím, že v ředitelku ztratila důvěru. Informuje iDNES.cz.

Pavlína Komeštíková (skolakojetice.cz)

Pavlína Komeštíková byla po deseti letech v čele kojetické základní školy koncem dubna nenadále odvolána. To pobouřilo nejen pedagogický sbor, ale také rodiče žáků, kteří neviděli důvod, proč by ředitelka měla skončit. Proto se rozhodli obrátit se na média.

Jenže právě tento krok přičetli zastupitelé obce na vrub odvolané ředitelce. Ačkoliv se Komeštíková přihlásila do výběrového řízení a konkurzní skupina složená z několika nezávislých odborníků usoudila, že ze tří přihlášených kandidátů je právě ona jedinou vhodnou uchazečkou, obec ji přesto odmítla znovu jmenovat do funkce. Důvod?

„Zřizovatel následkem nešťastné situace v posledních několika měsících, zejména masivní dezinformační kampaní vůči rodičům i veřejnosti, ztratil k paní Komeštikové důvěru. Korektní, aktivní a důvěryhodná spolupráce mezi zřizovatelem a školou nebude bez změny ve vedení školy možná,“ napsala obec v odůvodnění, proč Komeštíkovou nejmenovala, ačkoliv prošla konkurzním řízením.

Komeštíková ale podotýká, že to nebyla ona, kdo média oslovil. „Chtěla jsem vyjít vstříc rodičům, kteří mě ujistili, že proti mně nic nemají, takže jsem se přihlásila do konkurzu a byla jsem jedinou vhodnou kandidátkou. Jenže mi bylo řečeno, že po medializaci případu ve mně nemá obec žádnou důvěru a že mě nechce zvolit. Medializace ale nevzešla z mojí strany, navíc si myslím, že všichni mají právo říct, co si myslí,“ míní Komeštíková.

Podle obce se však odvolaná ředitelka měla pokusit mediální kampaň zastavit a ne ji podporovat.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
23. července 2018 v 12:35  

Nezdravila u obecních vrbiček?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.