Profesor Šebek vystoupí na TEDxPrague 2018: Vzdělávání musí být odolné vůči budoucnosti

úterý 24. července 2018 ·

Ve čtvrtek 26. července se v Praze koná další inspirativní setkání pod světovou značkou TEDx zaměřené na téma vzdělávání. Na akci TEDxPragueED 2018: Radost představí v různorodé skupině prezentujících své myšlenky také vedoucí katedry řídicí techniky ČVUT profesor Michael Šebek. „Vzdělávání musí být takzvaně future-proof, odolné vůči budoucnosti,“ zdůrazňuje Michael Šebek význam nových technologií a rychle se měnícího prostředí, kterému se náš tradiční školský systém jen obtížně přizpůsobuje.

Michael Šebek (cvut.cz)

Profesor Šebek je vedoucím katedry řídicí techniky a studijního programu Kybernetika a robotika na FEL ČVUT a dlouhodobě zde prosazuje alternativní přístupy ke vzdělávání a motivaci studentů. V nastávající éře robotů a umělé inteligence je podle něj zapotřebí klást důraz na spolupráci, kreativitu a skutečný trénink myšlení, nikoliv jen na plnění paměti množstvím dat – což ukazuje třeba systém převrácené výuky, proslulá Robosoutěž a další inovace, které profesor Šebek se svým týmem zavádí.

Některé konkrétní postřehy a zkušenosti sdělí tento čtvrtek také na setkání TEDxPragueED 2018: Radost. Tématem akce, která tradičně přináší atraktivní prezentace různých zajímavých osobností, je otázka, zda je dnes možné dostát Komenského heslu „škola hrou“ a zda je učení s radostí utopií nebo může být realitou.

Zdroj: Tisková zpráva Katedry řídící techniky FEL ČVUT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.