Policie na Vysočině šetří případ šikany. Obětí je sedmiletá dívka. Podle ČŠI chybovalo i vedení školy

pátek 13. července 2018 ·

Na základní škole v Křižanově na Žďársku údajně spolužáci šikanovali teprve sedmiletou dívenku. Podle jejího otce ubližovali dceři fyzicky i psychicky. Případem se zabývá policie a událost šetřila také Česká školní inspekce. Informuje iDNES.cz.


Příkoří prý zažívala školačka od několika spolužáků a spolužaček v minulých měsících ve školní družině. „Strkali jí hlavu do záchodu, uráželi ji, zavírali na záchodě, házeli jí brýle do záchodu,“ uvedl pro TV Nova otec malé školačky. Holčička doma nic neřekla, na případ se podle rodičů přišlo poté, co celou věc prozradila jedna z žaček na třídní schůzce.

Stížnost na šikanu v křižanovské škole následně doputovala na Českou školní inspekci.

„Vedení školy a další pedagogové měli prokazatelně k dispozici informace zakládající podezření na možnou šikanu vůči žákyni 2. třídy. Ředitel se spokojil s informacemi vedoucí vychovatelky školní družiny, která v rozporu s doporučenými postupy prováděla rozhovory s případnými agresory, potenciálními svědky, zákonnými zástupci a dalšími osobami,“ uvedl Ondřej Andrys, náměstek ústředního školního inspektora.

Situaci podle něj vyhodnotila v rozporu s uvedeným krizovým plánem. Tedy samostatně a chybně. „Následně ředitel nesprávně posoudil dosavadní informace. A zastavil další šetření, včetně zapojení školní metodičky prevence, případně dalších odborníků,“ doplnil Andrys.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
13. července 2018 v 15:50  

co tam ten ředitel ještě pohledává?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.