MŠMT: Koncepční změny maturit by mohly být navrženy během několika měsíců

sobota 28. července 2018 ·

„Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v současné době komunikuje k tématu ukončování středního vzdělávání s odbornou veřejností, tj. především s představiteli asociací středních škol, se zástupci vysokých škol a zaměstnavatelských svazů, dále se zřizovateli škol i s pracovníky z ostatních ministerstev, a to zejména na bázi meziresortního připomínkového řízení k prováděcí vyhlášce,“ odpovídá ministerstvo školství na otázky Asociace češtinářů.


Ministerstvo pokračuje:

V podzimním období by pak měla začít diskuse k rozsáhlejším koncepčním změnám, které vyžadují novelizaci školského zákona, případně také ke změnám v oborové struktuře české vzdělávací soustavy. I názory odborníků na vzdělávání, ředitelů škol nebo učitelů a didaktiků jednotlivých předmětů však nejsou jednotné; předpokládáme, že případný návrh legislativních i kurikulárních změn bude dokončen v časovém horizontu několika měsíců.


Zdroj: Zpráva Asociace češtinářů

3 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
28. července 2018 v 14:02  

Pokud něco vznikne v řádu měsíců, nemůže to být koncepční...

Ferda44 řekl(a)...
28. července 2018 v 14:53  

A co na to říká Asociace zeměpisu, Asociace výuky španělštiny a v neposlední řadě "Asociace kroskurikulárních témat"?
Ferda

mirek vaněk řekl(a)...
29. července 2018 v 11:11  

Ta komunikace jaksi není vidět. Zatím to vypadá jako sbírání rozumů. Kdo bude nakonec rozhodovat? Ministerstvo je široký pojem. Ministr je politik, udělá co mu podřízení či strana doporučí.
Kteří odborníci budou mít rozhodující slovo?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.