Jak poznat kvalitní jazykový zájezd?

pátek 1. června 2018 ·

Nabízí škola, do které vaše děti chodí, jazykový zájezd do zahraničí? Nebo se sami porozhlížíte, kam byste své dítě v létě poslali? Připravili jsme pro vás pár tipů, jak vybrat co nejkvalitnější jazykový kurz, na kterém se vaše dítě opravdu něco naučí!

Zahraniční jazykové kurzy mají celou řadu výhod. Dítě se učí jazyku v přirozeném prostředí a navíc cestuje, poznává nová místa, nové lidi a trochu se otrká. Děti bydlí v hostitelských rodinách, dopoledne chodí na jazykové kurzy a odpoledne navštěvují zajímavá místa. Výhodou tedy je, že se učí hned trojnásobně. V rodinách zjistí, že o co si neřeknou, to nedostanou a ve škole se intenzivně věnují jen jazyku – žádný jiný předmět jim nezatěžuje hlavu. A procestovat cizí zemi a poznat místní kulturu na vlastní kůži je k nezaplacení! Jak ale zařídit, aby to nebyly vyhozené peníze?

Reference, zkušenosti a počet zájezdů ročně

Pokud zařizuje zájezd škola, zjistěte, zdali ho organizuje na vlastní pěst nebo ve spolupráci se specializovanou agenturou. V prvním případě se poptejte rodičů starších dětí a neváhejte si vyžádat důkladné informace přímo od školy. Třeba jak jsou vybírány rodiny, ve kterých bude dítě bydlet, co nabízí zahraniční škola a jaké výlety jsou v plánu. U agentur a cestovních kanceláří zjišťujte, zdali jsou pojištění proti úpadku, jestli nabízí pohotovostní servis v případě problému a jak je to s cestovním pojištěním. Stejně jako v případě školních zájezdů se porozhlédněte po referencích – po internetu, na Facebooku i ve specializovaných fórech. Dívejte se také, jak dlouho cestovní kancelář funguje a kolik zájezdů ročně organizuje – čím vyšší číslo, tím lépe.

Například jazyková a cestovní kancelář Albion všechny tyto body garantuje, navíc díky svým letitým zkušenostem se studijními zájezdy vyjedná nejrůznější slevy na vstupy do památek, najde levné, ale kvalitní ubytování a postará se i o nízké cestovní náklady.

Testuje znalosti dětí?

Vaše dítě by správně před odjezdem do zahraniční mělo podstoupit jazykový test, které zhodnotí jeho znalosti. Podle výsledků pak dítě v zahraniční navštěvuje kurzy, které odpovídají jeho úrovni. Po návratu test opakuje a výsledky by měly být o mnoho lepší.

Jaká jsou další kritéria výběru?

Každé dítě je jiné a každému bude vyhovovat něco jiného. Přímořské městečko, kde si kromě výuky také užije moře? Nebo spíše větší město plné kultury? A jak dlouhý kurz je adekvátní? Standardně děti jezdí na 8-9 dní. Vybírejte podle vašich finančních možností, ale také podle potřeb vašeho dítěte.

Skupina je po celou dobu kurzu doprovázena zkušeným organizačním pracovníkem, který organizuje program (výlety), odpolední aktivity skupiny, podává odborný výklad o navštěvovaných místech, asistuje při ubytovávání studentů, operativně řeší připomínky pedagogů i účastníků kurzu přímo na místě a je k dispozici 24 hodin denně.

Jídlo a doprava

O jídlo se zpravidla starají hostitelské rodiny, takže si dítě naplno užije taje cizí kuchyně. Obědy jsou zpravidla formou balíčku, ale některé zahraniční školy nabízí teplé obědy, které připravují školní jídelny. Po dobu zájezdu mají děti zajištěnou dopravu na odpolední výlety soukromým autobusem. S našimi dopravci spolupracujeme již dlouhou dobu a mnohokrát se nám osvědčila jejich spolehlivost a kvalita jejich vozů.

Nezapomeňte na kvalitní pojištění!

„Pojištění léčebných výloh v zahraničí, cestovní pojištění a storno pobytu“ jsou součástí ceny každého námi nabízeného zájezdu.

Jaká je cena?

Cena je nesmírně důležitá a i zde platí pravidlo zlaté střední cesty. Příliš levné zájezdy pravděpodobně nebudou garantovat intenzivní výuku a odpolední program bude spíše chudý. Příliš drahé zájezdy vám zase zbytečně vysají peněženku. Volte tedy takový zájezd, který nejlépe vyhovuje vašim kritériím.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.