Lenka Štěpánová: Do školy se netěší učitelé ani žáci, chceme změnu. Víc peněz do školství je základ

čtvrtek 26. dubna 2018 ·

Motivace chybí úplně všude. Učitelé by klidně za vyšším platem mohli odejít do supermarketů. Žáci se do školy netěší. Výuka je nebaví. Není pestrá a je založena na memorování. Neodpovídá tomu, co se nám bude do života hodit, říká Lenka Štěpánová, bývalá předsedkyně Středoškolské unie v DVTV Apel. Podfinancované vzdělávání způsobuje, že generace, které budou již brzy tvořit společenskou i ekonomickou hybnou sílu celé země, postrádají ve vzdělávání kompetence potřebné ve 21. století, dodává Štěpánová.



Celý pořad je ke stažení zde

3 komentářů:

Josef Soukal řekl(a)...
26. dubna 2018 v 12:52  

https://www.ascestinaru.cz/proc-zustavame-ve-skolstvi/

Unknown řekl(a)...
26. dubna 2018 v 19:40  

ve školství je peněz dost i na kopálisty se dostane

Unknown řekl(a)...
28. dubna 2018 v 11:22  

proč zůstáváme ve školství? protože pokud z něj do 40 neutečeme máme smůlu,ve 40 se mimo školství hodně těžce začíná,v korporátu mladší nikdy nepřeskočíte a v podnikání vám to pár let trvá než se uchytíte a když firma šlape jste v 50 zdravotně vyplivlí,no a po 55 let věku jste nezaměstnatelní,při troše štěstí se nabízí místo vrátného za 10-12 litrů,máte li štěstí a jste li ozp,takže se školy snažíte držet až do starobního důchodu byť i předčasného

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.