Šimon Pánek na studentském summitu: Snažíte se víc vědět, ne víc bojovat proti špatným věcem

sobota 10. března 2018 ·

Podle ředitele společnosti Člověk v tísni Šimona Pánka je svět svědkem největší změny za posledních 150 nebo 200 let. "Končí dominance euroamerického společenství, svět se zásadně mění. Bude to multipolární svět, který bude složitější, méně predikovatelný, nebezpečnější," řekl Pánek 400 účastníkům Pražského studentského summitu. Summit se konal letos po třiadvacáté, je určen pro mladé lidi, kteří se chtějí věnovat diplomacii a politice. Těžké období je podle něj vidět i v domácí politice. Informuje ČTK.

Šimon Pánek (repro ČT)
"Když se podíváte, kdo vyhrál prezidentské volby a kdo vyhrál parlamentní volby, tak brát velký optimismus není z čeho," uvedl a přirovnal situaci k Tolkienově knize Pán Prstenů. "Síla Mordoru se postupně rozšiřuje," uvedl. Studentům řekl, že se nemohou spoléhat ani na Gandalfa, ani na blanické rytíře, ale stavět na základních hodnotách.

Pánek dál řekl, že Česko nepotřebuje tolik diplomatů, kolik je studentů na summitu, a že mu nechybí ani experti. "Potřebujeme lidi, kteří nelžou, bojují za základní hodnoty, jsou solidární, čestní a hájí lidská práva. To je to, co nám chybí," uvedl. Přítomným vytkl, že se sice snaží zvyšovat své znalosti a kvalifikaci, ale nestaví se proti špatným věcem. "Snažíte se víc vědět, ale ne víc bojovat. Tam to někde začíná," uvedl.

Celý text naleznete zde
Více informací o studentském summitu naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.