O podobě nové vlády chtějí mít jasno nejpozději do Velikonoc. ČSSD by se nebránila ani resortu školství

středa 21. března 2018 ·

Hnutí ANO a ČSSD mají za sebou první den plný vyjednávání o programu příští vlády. A soudě jen podle včerejších schůzek by to mohlo vypadat, že koalice obou stran tolerovaná komunisty je už na spadnutí. Podle MF DNES je ale zatím více témat, která potenciální vládní partnery rozdělují, než těch, která je spojují.


Sociální demokraté už jasně řekli, co chtějí. Pět ministerstev. Vnitro, finance, spravedlnost, zdravotnictví a ministerstvo práce a sociálních věcí. Podle informací MF DNES by se sociální demokraté nebránili ani školství výměnou za to, že vnitro a spravedlnost budou řídit nestraničtí ministři. A k tomu by ČSSD dostala ještě jiné ministerstvo z kategorie těch „středně“ atraktivních, což může být doprava, obrana nebo zahraniční věci. Jenže právě u nich je potíž, že o ně nikdo moc nestojí. Dopravu nebo zahraniční věci Babiš už sociálním demokratům neformálně nabízel, ale nepochodil. „Ani mě to v této fázi nějak netrápí,“ poznamenal Ťok k tomu, že by jeho ministerstvo mohlo připadnout někomu jinému. V ohrožení je podle kuloárních spekulací také ministryně obrany z ANO Karla Šlechtová. Ani o obranu však sociální demokraté nestojí.

Celý text naleznete v dnešní MF DNES

2 komentářů:

jir řekl(a)...
21. března 2018 v 16:57  

Mi přeběhl mráz po zádech.

Unknown řekl(a)...
21. března 2018 v 22:20  

naše paní kateřina level2

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.