Čtyři roky po vraždě studenta ve Žďáru jsou školy zabezpečeny dobře. Hůř jsou na tom školky

pondělí 5. března 2018 ·

Čtyři roky po smrtelném útoku psychicky nemocné ženy ve Žďáru nad Sázavou je většina škol v Česku zabezpečená. Pomohlo tomu 26 milionů, které uvolnilo ministerstvo. Využily je čtyři stovky škol. Do budoucna už resort s takovou podporou nepočítá. Informuje Česká televize.


Podle školních inspektorů bezpečnostním normám nevyhovuje jen hrstka škol. Nejvíc problémů v loňském školním roce našli v mateřských školách. „Rizikové bývají venkovní prostory jako jsou školní zahrady nebo venkovní hřiště,“ nastínil náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.

Podle metodického doporučení by ale školy měly navíc umět „účinně a efektivně reagovat na mimořádnou událost“. K tomu technická opatření nestačí, na to už je potřeba zaměstnance i žáky připravit jinak.

Názornou výuku – včetně herců a maket zbraní – organizuje policie nebo soukromé agentury. Záleží ale na zřizovatelích škol, jestli se do takových programů zapojí. Ministerstvo školství totiž žádné systematické školení v tomto směru nemá a ani nepřipravuje.

Celý text a reportáž ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.