Stanovisko Asociace ředitelů základních škol ke změně financování škol

sobota 10. února 2018 ·

Na základě informací z jednání zástupců asociací a ostatních institucí k problematice změn financování regionálního školství dne 7. 2. 2018 na MŠMT zasíláme následující stanovisko: 1. AŘZŠ jednoznačně podporuje změnu financování dle principů a parametrů uvedených v části 14 zákona č. 561/2004 Sb. s účinností od 1. 9. 2018.

2. AŘZŠ je zásadně proti odložení účinnosti této části zákona a považuje termín 1. 9. 2018 za odpovídající úrovni připravenosti této reformy i nutnosti její realizace.

3. AŘZŠ je proti zavedení náběhového období dvou roků v oblasti výše parametru PHmax. Je tedy pro spuštění reformy 1. 9. 2018 s plnou výší tohoto parametru.

4. AŘZŠ požaduje, aby v souvislosti s personální přípravou nového školního roku již dle parametrů nového systému financování byli ředitelé škol informováni včas (do konce brezna) o parametrech financování nepedagogické práce.

Zdroj: Stanovisko AŘZŠ

1 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
10. února 2018 v 15:22  

Zajímavé, pan Zajíček z CZESHA v posledních Učitelských novinách nový systém financování PHmax kritizuje. A to je nastaven ve prospěch středních odborných škol na úkor základek... AŘ ZŠ je zároveň členem Unie CZESHA.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.