Před maďarským parlamentem demonstrovali studenti. Žádají modernější školství

pondělí 26. února 2018 ·

V centru Budapešti v pátek večer demonstrovalo několik tisíc převážně středoškolských studentů. Dav se před budovou maďarského parlamentu domáhal zlepšení vzdělávacího systému, který údajně naprosto selhává v přípravě na budoucí život. Od začátku letošního roku se jedná o již druhou protestní akci maďarských studentů. Informuje Deník.cz.


Studenti vyzvali maďarskou vládu, aby splnila jejich požadavky, které zformulovali do dvanácti bodů. Mimo jiné požadují zrušení nulté vyučovací hodiny a stanovení maximálního vyučovacího týdne. Chtějí ale také, aby se maďarské školství modernizovalo a učitelé je více vedli ke kritickému myšlení.

K veřejné diskuzi o nejvážnějších problémech maďarského školství vyzvali studenti již 19. ledna. Na jejich výzvu však tamní vláda dosud nereagovala. „Jen chceme, aby nás konečně poslouchali. Současný systém není vůbec zvědavý na náš názor,“ pronesla ve svém projevu k davu jedna ze studentek Laura Tóthová.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.